02-01-2011

2011: Castricum Duin- en strandloop 2 Jan 2011



Genoeg zand tegen gladheid bij Strand- & Duinloop

Klik voor meer foto'sDit geldt in het bijzonder voor de lange afstanden na passage van het 3,5-km punt, want vanaf hier is het parcours voor de afstanden van 10,5 km en de 15,0 km voor enkele kilometers compleet bedekt met zand. Strandzand, welteverstaan. Want deze loop op zondag 2 januari, zal niet alleen over de paden van het prachtige duingebied gaan, maar ook deels via het strand en is daarmee een mooie generale repetitie voor eenieder die een week later “Egmond” wil lopen.


De starttijden en afstanden zijn als volgt:

10:15 uur: 2,3 km & 4,0 km

10:45 uur: 10,5 km & 15,0 km (wedstrijdafstand)

De routes van de 10,5 km en 10,5 km gaan vanaf de start op de atletiekbaan via de duinpaden richting Bakkum aan Zee, om vandaar over het strand koers te zetten in zuidelijke richting. Hier zal het vooral de wind zijn die bepaalt of er snel doorgelopen kan worden, want de waterstanden zien er vooralsnog gunstig uit voor deze dag. Na enkele kilometers over het strand gaat de route in de luwte van de PWN-duinen verder richting de finish. Hoe de diverse routes precies lopen is te zien op de routekaarten onder het kopje "Strand- & Duinlopen" elders op deze website. Alle routes gaan in het duingebied over zowel verharde als onverharde paden.


De start en finish zijn bij ons op het AV Castricum terrein aan de Zeeweg, parkeren kan onder andere bij Camping Bakkum en bij bezoekerscentrum De Hoep.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten