15-05-2011

2011: Naarden Fortress Wallenloop 15 Mei 2011


Uitgeput bereikten pakweg 700 hardlopers dit weekend de finish tijdens de Fortress-Wallenloop in Naarden-Vesting. Het was een pittige loop met een stuk of twee heuvels. Voor de 14,5 km dienden de lopers 4 x rond het oude vestinsstadje Naarden te lopen. Een belevenis, omdat je langs de oude stadsverdedigings wallen en gracht loopt en het historisch gevoel je een kick geeft. 
Het was fijn dat de snelste lopers nu niet met de massa wandelden. Nu konden we goed door rennen en hoefden we niet iedereen in te halen, dat is erg vermoeiend.' Vele lopers waren het hiermee eens. Het weer was prachtig, half bewolkt met af en toe een zonnetje erbij en het was 15 graden, ideaal.
Veel enthousiaste geluiden waren te horen over de route, dat langs de wallen, grachten en het groen liep. Aan de zijkanten stonden groepjes toeschouwers, die als er een bekende langsliep vaak 'hup' of 'je kunt het' riepen. De lopers keken geconcentreerd, af en toe konden ze het opbrengen om te zwaaien naar de aanmoedigers.
Er deden iets meer mannen dan vrouwen mee en zelfs kindjes rond de 4 jaar stonden bij de start te wachten voor het startsein. Ondertussen speelde een trompetorkest deuntjes. Automobilisten konden beter niet door de Vesting rijden, want verkeersregelaars hielden deze, weliswaar soms met moeite, tegen. De Vesting mocht alleen tijdelijk worden afgesloten voor verkeer. 
De Fortress-Wallenloop bestond uit vijf afstanden: de Kazerneloop (4 km), Bastionloop (7,5 km voor de snellere wandelaars), Arsenaalloop (11 km) en de Vestingloop (14,5 km). Nieuw dit jaar waren de elektronische tijdregistratie en de gescheiden loop voor de snelste wandelaars.Er was een record aantal hardlopers aanwezig,.

De start van de loop.....



De finishpost met computertijdregistratie....


Naarden is prachtig......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten