07-02-2011

2011 Almere: ATC Ten Miles 6-FEB-2011



Op 6 februari 2011 is onder prima omstandigheden het Almeers Triathlon Circuit het hardloopevenement, de ATC Ten Miles gehouden. De loopronde van de ATC Ten Miles startte in de havenkom van Almere Haven en voert langs de buitenrand van eerder benoemde stadskern. De ronde doet typisch Almeerse locaties aan. Er wordt ondermeer gelopen over de Gooimeerdijk, langs de nieuwe villawijk Overgooi, langs het onafgebouwde kasteel en door het bos van het Kromslootpark. Het geheel vormt een goedgeasfalteerde en verkeersluwe ronde .






De start en finish van alle afstanden is in de Havenkom, alwaar Grandcafé de Havenkom het mogelijk maakt om op een steenworp van de start in te schrijven. Om half 11 zal de jeugd op de 2,5 kilometer het spits afbijten. Dit jaar heeft de organisatie het samen met de sponsoren mogelijk kunnen maken om deze categorie (bij voorinschrijving) gratis te laten starten. Om 11 uur gaat de 10 mijl van start voor een mooie ronde Almere Haven. Om 11.05 wordt er gestart voor de 5 en de 10 kilometer, beiden met een parcours dat voor een groot deel over de dijk zal lopen.

Van de slechte weersvoorspelling bleef voor de 350 deelnemers alleen de harde wind over, maar daar wisten de meeste atleten wel mee om te gaan. Maar zelfs de straffe wind op de Gooimeerdijk kon niet verhinderen dat er op dit parcours toptijden gerealiseerd werden.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten