20-02-2011

2011: Vinkeveen PK Sport Bosdijkloop 20 februari 2011

Zondag 20 februari organiseerde Toer Trim club De Merel de jaarlijkse PK Sport Bosdijkloop, met start en finish op de Kerklaan in Vinkeveen. Vanaf half elf kon men inschrijven in De Boei, een fraaie en ruime accommodatie voor zo’n evenement.Het weer was overwegend bewolkt, maar wel droog. Drie graden, met een stevige oostenwind, waardoor het koud aanvoelde. De PK Sport Bosdijkloop trok, ondanks het frisse winterweer, 430 deelnemers. Dat is veel meer dan in alle voorgaande jaren. Ook de halve marathon was met 109 deelnemers goed bezet.
Voor de start even poseren........

Op alle afstanden werd volop strijd geleverd. Bij elk kilometerpunt stond een afstandsbord. De lopers waren blij met deze grote borden langs het parcours; ze konden hierdoor namelijk regelmatig controleren of ze nog op schema liepen.
De halve marathon is de afstand die het meest tot de verbeelding spreekt. De route voert door het fraaie landschap van het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen, namelijk door de polder via Oukoop naar Nieuwer Ter Aa en terug naar Vinkeveen. De halve marathon werd om twaalf uur weggeschoten door Pieter Palm, wethouder van gemeente De Ronde Venen.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten